Црвени крст Војводине

Посета делегације Црвеног крста Горње Аустрије

У периоду од 3. до 6. јула 2023. године,  у посети Црвеном крсту Војводине је боравила делегација Црвеног крста Горње Аустрије на челу са председником, др Валтером Аjхингером. У делегацији, која је бројала 29 особа, били су и чланови Председништва, секретар и руководиоци програмских одељења у Секретаријату, као  секретари локалних организација Црвеног крста  Горње Аустрије.

Повод за посету је био обележавање 20 година сарадње две покрајинске организације Црвеног крста, током којих је Црвени крст Горње Аустрије пружао подршку у јачању укупних капацитета организација Црвеног крста у Војводини.

Тим поводом је Игор Мировић, председник Владе  АП Војводине, уприличио пријем за делегације Црвеног крста Горње Аустрије и Црвеног крста Војводине. Председник Мировић се захвалио Црвеном крсту Горње Аустрије на доприносу, сарадњи и солидарности током двадест година сарадње две покрајинске организације.

Дејан Укропина, председник Црвеног крста Војводине, је у свом говору истакао  значај сарадње и подршке Црвеног крста Горња Аустрија и у знак захвалности  уручио Плакету председнику Црвеног крста Горња Аустрија, др Валтеру Ајхингеру.

Председник Црвеног крста Војводине је уручио и Медаљу Црвеног крста Србије председнику Владе АП Војводине, у знак захвалности за препознавање партнерске улоге организације Црвеног крста у хуманитарној области и доприносу у остваривању циљева и задатака Црвеног крста Војводине.

Током боравка, организована је и посета Црвеном крсту Србије. Делегацију је примио Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста Србије, са сарадницима.

Гости су обишли и одмаралиште Црвеног крста Бачка Паланка у „Багремари“, где су помогли у делу адаптације и опремања.

Последњег дана посете обављени су разговори у просторијама Црвеног крста Војводине, на којима је изражено обострано задовољство о току досадашње сарадње, као и спремност да се сарадња настави.