Црвени крст Војводине

Разговарајмо-психосоцијална подршка

Annotation 2020-07-31 092641

Црвени крст Србије је у оквиру својих редовних активности у јуну започео са онлајн услугом психосоцијалне подршке грађанима и грађанкама на целој територији Републике Србије, али и волонтерима и запосленима преко апликације „Разговарајмо“ Ова подршка се организује са учешћем психолога запослених у Црвеном крсту Србије, Црвеном крсту Војводине, Црвеном крсту Крагујевац и у партнерству са волонтеркама Одбора за кризне интервенције Друштва психолога Србије.

Психосоцијална подршка помаже људима да се опораве након кризе која је пореметила и променила њихове животе. Црвени крст Србије примењује интервенције психосоцијалне подршке које се односе на јачање капацитета људи за превазилажење стреса, како би се побољшала психосоцијална добробит појединаца и заједнице у целини.

Психосоцијална подршка јача отпорност, оспособљава људе да се поврате и опораве од кризе, као и да се у будућности ефикасније носе са кризним догађајима. Ова врста подршке људима, одвија се уз поштовање достојанства, културе, етичке и националне припадности и свих других посебности, различитости и могућности појединца.

Уколико вам је потребна подршка, разговор или имате питање за психолога можете ступити у контакт са њима преко апликације „Разговарајмо“.

Апликација је доступна за Андроид уређаје преко плаy продавнице на следећем линку: Разговарајмо

Или на интернет страници https://www.razgovarajmo.lekarinfo.com/

Упуства за коришћење апликације можете преузети са следећих линкова:

упутство-апликација-разговарајмо-цир

разговарајмо-видео-консултација