Црвени крст Војводине

Национални дан добровољних давалаца крви

Поводом обележавања Националног дана добровољних давалаца крви Црвени крст Војводине је ове године доделио признања средњим школама и факултетима који су се активно укључили како би подигли свест о добровољном давалаштву крви. Поред тога, признања су додељена и организацијама Црвеног крста које су постигле најбоље резултате у прикупљању јединица крви, па су самим тим проглашене као најхуманије средине.

Признања су додељена 36 средњих школа и 5 факултета широм Војводине, док су она за најхуманије средине ове године однеле Бачка Паланка, Инђија и Сента.

На самој додели присутнима се обратио председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина, који се том приликом захвалио свим даваоцима на великудошности и преданости. Навео је да су управо добровољни даваоци они који подстичу друге да буду бољи и да шире емпатију међу свим људима.

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова подржава све активности Црвеног крста Војводине промоцијом и континуираном финансијском подршком. Помоћница покрајинског секретара Станислава Малић-Гостовић истакла је да даваоци крви чине изузетну солидарност са пацијентима којима је потребна транфузија и тиме им поклањају оно највредније – а то је живот.