Crveni krst Vojvodine

Hvala volonteri, nezaustavljivi ste.

Crveni krst Srbije, najveća volonterska organizacija u zemlji, svake godine obeležava Međunarodni dan volontera. Ove godine Međunarodni dan volontera obeležava se pod sloganom #nezaustavljivi. Posebna pažnja poklanja se volonterima koji su angažovani u svojim lokalnim zajednicama i koji svojim delovanjem pomažu najugroženijim sugrađanima. Upravo je njihov doprinos ono što te zajednice čini otpornijim na posledice prirodnih katastrofa i ekonomskih kriza.

Volonteri su nezamenljiv resurs svakog društva koje teži razvoju i njihov učinak je višestruk. Volontiranje, osim što rešava probleme ugroženih kategorija stanovništva, izgrađuje ličnost onih koji volontiraju i pomaže društvu da se uputi u humanijem smeru razvoja i solidarnosti.

2021. godina obeležena pandemijskom krizom, sa značajnim uticajem na stanovništvo i dosadašnji stil života, dodatno ugrožava već inače ugrožene grupe. Od početka pandemijske krize, Crveni krst u Srbiji, volonteri i profesionalno zaposleni, pokazali su veliku humanost, požrtvovanje, znanje i hrabrost.