Црвени крст Војводине

Хвала волонтери, незаустављиви сте

Црвени крст Србије, највећа волонтерска организација у земљи, сваке године обележава Међународни дан волонтера. Ове године Међународни дан волонтера обележава се под слоганом  #nezaustavljiviПосебна пажња поклања се волонтерима који су ангажовани у својим локалним заједницама и који својим деловањем помажу најугроженијим суграђанима. Управо је њихов допринос оно што те заједнице чини отпорнијим на последице природних катастрофа и економских криза.

Волонтери су незаменљив ресурс сваког друштва које тежи развоју и њихов учинак је вишеструк. Волонтирање, осим што решава проблеме угрожених категорија становништва, изграђује личност оних који волонтирају и помаже друштву да се упути у хуманијем смеру развоја и солидарности.

2021. година обележена пандемијском кризом, са значајним утицајем на становништво и досадашњи стил живота, додатно угрожава већ иначе угрожене групе. Од почетка пандемијске кризе, Црвени крст у Србији, волонтери и професионално запослени, показали су велику хуманост, пожртвовање, знање и храброст.