Crveni krst Vojvodine

Međunarodni projekat “PRO HEALTH for Roma”

Predstavnici Crvenog krsta Vojvodine su dana 22.11.2019 godine u Čakovcu (Republika Hrvatska) u prostorijama Međumurske županije prisustvovali otvarajućoj konferenciji međunarodnog projekta „PRO HEALTH for Roma“ u kojem pored Crvenog krsta Vojvodine učestvuju Lekari sveta iz Belgije, posredstvom predstavništa u Hrvatskoj, Crveni krst Sremska Mitrovica, Regionalna razvoja agencija Srem,  Centar za ekonomsko unapređenje Roma iz Sremske Mitrovice kao i partneri iz Republike Hrvatske, Međumurska županija, Grad Čakovec i Zavod za javno zdravstvo Međumurske županije.

Projekat je odobren od strane Evropske komisije u okviru programa „ Prava, jednakost i državljanstvo“ (REC – Rights, Equality and Citizenship).
Projekat će trajati godinu dana sa ciljem da poboljša pristup zdravstvenim uslugama romskoj populaciji na teritoriji Sremske Mitrovice (Rep. Srbije) i Međumurske županije (Rep. Hrvatska) kao i sa ciljem razvijanja prevenitivnih zdravstvenih  navika u svrhu očuvanja zdravlja romske populacije.