Црвени крст Војводине

Међународни дан безбедности на води

RASPORED CASOVA

На Међународни дан безбедности на води 15. мај  Црвени крст Војводине, као референтни центар за спасилаштво на води у сарадњи са Факултетом за спорт и физичко васпитање из Новог Сада, уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину организује манифестацију са циљем да подсети и апелује на грађане Новог Сада на важност и значај поштовања правила купалишта у циљу повећања безбедности боравка поред воде и у води.

Манифестацију реализујемо на платоу код СПЕНС-а у Новом Саду у уторак 15.05.2018.године уз присуство високих званица из различитих институција, сарадника, партнера у реализацији активности и пријатеља Црвеног крста. Почетак активности планиран је за 10:00 часова, а завршетак активности у 15:00 часова.

Ова активност окупила би спасиоце на води из градова и општина са територије АП Војводине које имају успеха у дугогодишњем раду на отвореним и затвореним купалиштима, са акцентом на управе купалишта, спортско рекреативне центре и спасиоце који раде на територији града Новог Сада – купалиште СПЕНС, Сајмиште, Слана бара и Штранд.

На радим тачкама које ће бити постављене учесници ће имати могућност да се информишу о активностима Црвеног крста Војводине, учествују у радионици са циљем да се упознају са основним правилима безбедности на води, пристуствују демонстрацији употребе спасилачких помагала, упознају се са правилима боравка у чамцу и правилима коришћења прслука са спашавање. Посебна радна тачка биће организована за промоцију програма “Ублажавање последица од елементарних непогода”.