Crveni krst Vojvodine

Međunarodni dan bezbednosti na vodi

RASPORED CASOVANa Međunarodni dan bezbednosti na vodi 15. maj  Crveni krst Vojvodine, kao referentni centar za spasilaštvo na vodi u saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje iz Novog Sada, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu organizuje manifestaciju sa cilјem da podseti i apeluje na građane Novog Sada na važnost i značaj poštovanja pravila kupališta u cilјu povećanja bezbednosti boravka pored vode i u vodi.

Manifestaciju realizujemo na platou kod SPENS-a u Novom Sadu u utorak 15.05.2018.godine uz prisustvo visokih zvanica iz različitih institucija, saradnika, partnera u realizaciji aktivnosti i prijatelјa Crvenog krsta. Početak aktivnosti planiran je za 10:00 časova, a završetak aktivnosti u 15:00 časova.

Ova aktivnost okupila bi spasioce na vodi iz gradova i opština sa teritorije AP Vojvodine koje imaju uspeha u dugogodišnjem radu na otvorenim i zatvorenim kupalištima, sa akcentom na uprave kupališta, sportsko rekreativne centre i spasioce koji rade na teritoriji grada Novog Sada – kupalište SPENS, Sajmište, Slana bara i Štrand.

Na radim tačkama koje će biti postavljene učesnici će imati mogućnost da se informišu o aktivnostima Crvenog krsta Vojvodine, učestvuju u radionici sa ciljem da se upoznaju sa osnovnim pravilima bezbednosti na vodi, pristustvuju demonstraciji upotrebe spasilačkih pomagala, upoznaju se sa pravilima boravka u čamcu i pravilima korišćenja prsluka sa spašavanje. Posebna radna tačka biće organizovana za promociju programa “Ublažavanje posledica od elementarnih nepogoda”.