Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći i realističkom prikazivanju povreda, obolјenja i stanja

Crveni krst Vojvodine, referentna institucija u oblasti pružanja prve pomoći, tradicionalno organizuje za učenike osnovnih i srednjih škola iz gradova i opština na teritoriji AP Vojvodine. Sredstva za ovu manifestaciju je obezbedila Pokrajinska vlada, preko Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

U tradiciji dugoj 50 godina, ova značajna smotra humanosti održavala se u najvećem broju gradova i opštini na teritoriji AP Vojvodine, uz punu podršku grada domaćina. Ove godine takmičenje u oblasti pružanja prve pomoći održaće se u Kovinu u SUBOTU, 02. JUNA 2018. Pozivamo vas da u 10:00 časova prisustvujete svečanom otvaranju Pokrajinskog takmičenja Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i realističkom prikazu, povreda, obolјenja i stanja i propratite tok manifestacije.

Ova velika manifestacija koja vaspitava mlade lјude za zdrav pristup životu i zdravlјu i skreće pažnju javnosti o značaju poznavanja prve pomoći za pojedinca i za društvenu zajednicu odigraće se u centru Kovina, uz prisustvo saradnika i prijatelјa Crvenog krsta Vojvodine, predstavnika Crvenog krsta Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i opštine Kovin.

Učestvuju ekipe prve pomoći organizacija Crvenog krsta iz 26 gradova i opština koje su prošle takmičarski ciklus na svojim opštinskim i gradskim takmičenjima. Raspoređeni su u nekoliko kategorija: imamo 23 ekipa podmlatka, 17 ekipa omladine i 8 ekipa u realističnom prikazivanju povreda, obolјenja i stanja. U revijalnom delu, prikaz stečenog znanja u oblasti prve pomoći pokazaće i naši najmlađi volonteri, petlići, deca pretškolskog uzrasta. Oko 800 volontera naše organizacije će svoje slobodno vreme staviti u službu humanosti i posvetiti organizaciji Crvenog krsta.

Prve četiri ekipe u kategoriji omladine i podmlatka u pružanju prve pomoći i prve četiri ekipe u takmičenju u realističkom prikazu povreda, obolјenja i stanja plasiraće se na Državno takmičenje koje će se realizovati u septembru 2018.godine.

fb cover