Црвени крст Војводине

Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказивању повреда, обољења и стања

Црвени крст Војводине, референтна институција у области пружања прве помоћи, традиционално организује за ученике основних и средњих школа из градова и општина на територији АП Војводине. Средства за ову манифестацију је обезбедила Покрајинска влада, преко Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

У традицији дугој 50 година, ова значајна смотра хуманости одржавала се у највећем броју градова и општини на територији АП Војводине, уз пуну подршку града домаћина. Ове године такмичење у области пружања прве помоћи одржаће се у Ковину у СУБОТУ, 02. ЈУНА 2018. Позивамо вас да у 10:00 часова присуствујете свечаном отварању Покрајинског такмичења Црвеног крста у пружању прве помоћи и реалистичком приказу, повреда, обољења и стања и пропратите ток манифестације.

Ова велика манифестација која васпитава младе људе за здрав приступ животу и здрављу и скреће пажњу јавности о значају познавања прве помоћи за појединца и за друштвену заједницу одиграће се у центру Ковина, уз присуство сарадника и пријатеља Црвеног крста Војводине, представника Црвеног крста Србије, Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова и општине Ковин.

Учествују екипе прве помоћи организација Црвеног крста из 26 градова и општина које су прошле такмичарски циклус на својим општинским и градским такмичењима. Распоређени су у неколико категорија: имамо 23 екипа подмлатка, 17 екипа омладине и 8 екипа у реалистичном приказивању повреда, обољења и стања. У ревијалном делу, приказ стеченог знања у области прве помоћи показаће и наши најмлађи волонтери, петлићи, деца претшколског узраста. Око 800 волонтера наше организације ће своје слободно време ставити у службу хуманости и посветити организацији Црвеног крста.

Прве четири екипе у категорији омладине и подмлатка у пружању прве помоћи и прве четири екипе у такмичењу у реалистичком приказу повреда, обољења и стања пласираће се на Државно такмичење које ће се реализовати у септембру 2018.године.

 

fb cover