Црвени крст Војводине

23. Међународна конференција безбедних заједница

23. Међународна конференција безбедних заједница свечано је отворила ЊКВ Катарина Карађорђевић 10.10.2017. у Новом Саду. Поред организатора, Националног центра за превенцију повреда и представника Покрајинске владе и Града Новог Сада као генералних покровитеља, међународних партнера за сертификацију безбедних заједница и Европске мреже приликом отварања скупа, у име Црвеног крста Војводине као једног од водећих партнера конференције, скупу се обратила и секретар Црвеног крста Војводине свечано отворивши изложбу фотографија о активностима Црвеног крста са темом „Свуда за свакога“

Конференција је обухватила размену искустава стручњака из целог света кроз велики број стручних радова и презентација са акцентом на мултидисциплинарним искуствима чији је циљ стварање глобалног програма очувања и заштите животне средине, живота и здравља људи.

Током тродневних активности сарадници Црвеног крста Војводине учествовали су у Конференцији представљајући неке сегменте од мноштва активности Црвеног крста које су везане за стварање услова за безбедно функционисање у заједници излагањем на паралелним, постер сесијама и радионицама. Теме су биле везане за улогу Црвеног крста у превенирању повреда, смртних случајева и генералног утицаја несрећа на заједницу као и искуства Црвеног крста Војводине кроз програме Црвеног крста Србије за смањење опасности од несрећа и других опасности у локалној заједници и превенције трговине људима.

Велику захвалност дугујемо онима на које можемо увек да се, са поверењем, ослонимо, нашим волонтерима из организација Црвеног крста Суботице, Кикинде, Зрењанина, Ирига као реализаторима неких радионица и постер сесија, као и тиму волонтера Црвеног крста Новог Сада којима је било поверено санитетско обезбеђење овог скупа.