Црвени крст Војводине

Потписан уговор о сарадњи између Националног центра за превенцију повреда и промоцију безбедности и Црвеног крста Војводине

Црвени крст је са задовољством прихватио да буде партнер 23.Међународној конференцији безбедних заједница и 27.07.2017. потписао споразум о сарадњи са Националним центром за превенцију повреда и промоцију безбедности из Новог Сада који је заједно са партнерима из нтернациналне мреже безбедних заједница, домаћин ове манифестације.
Мисија ЦК усмерена је ка олакшавању људске патње пружајући помоћ угроженим лицима и спашавајући угрожене животе и здравље људи. Из тога произлази и задатак Црвеног крста усмерен и ка превентивном деловању у заједници и просвећивању грађанства из области здравствене и социјалне заштите и многих других области са циљем стварања што хуманијих и сигурнијих услова за квалитетнији живот.
Учешће на конференцији ће стога бити прилика да се кроз излагања, радионице,постере и санитетско обезбеђивање манифестације прикажу бројне активности Црвеног крста Војводине које доприносе стварању безбедних заједница.Уједно, то ће бити прилика да се размене искуства са стручњацима из целог света који су посвећени тој проблематици систематски развијајући програме за развој безбедних заједница који могу бити добри модели за стимулацију друштва у целини и локалних заједница у креирању безбеднијих и бољих услова за живот.