Crveni krst Vojvodine

Potpisan ugovor o saradnji između Nacionalnog centra za prevenciju povreda i promociju bezbednosti i Crvenog krsta Vojvodine

Crveni krst je sa zadovoljstvom prihvatio da bude partner 23.Međunarodnoj konferenciji bezbednih zajednica i 27.07.2017. potpisao sporazum o saradnji sa Nacionalnim centrom za prevenciju povreda i promociju bezbednosti iz Novog Sada koji je zajedno sa partnerima iz nternacinalne mreže bezbednih zajednica, domaćin ove manifestacije.
Misija CK usmerena je ka olakšavanju ljudske patnje pružajući pomoć ugroženim licima i spašavajući ugrožene živote i zdravlje ljudi. Iz toga proizlazi i zadatak Crvenog krsta usmeren i ka preventivnom delovanju u zajednici i prosvećivanju građanstva iz oblasti zdravstvene i socijalne zaštite i mnogih drugih oblasti sa ciljem stvaranja što humanijih i sigurnijih uslova za kvalitetniji život.
Učešće na konferenciji će stoga biti prilika da se kroz izlaganja, radionice,postere i sanitetsko obezbeđivanje manifestacije prikažu brojne aktivnosti Crvenog krsta Vojvodine koje doprinose stvaranju bezbednih zajednica.Ujedno, to će biti prilika da se razmene iskustva sa stručnjacima iz celog sveta koji su posvećeni toj problematici sistematski razvijajući programe za razvoj bezbednih zajednica koji mogu biti dobri modeli za stimulaciju društva u celini i lokalnih zajednica u kreiranju bezbednijih i boljih uslova za život.