Црвени крст Војводине

23. Међународна конференција безбедних заједница

Партнерство Црвеног крста Војводине и 23. Међународне конференције безбедних заједница.

Повреде и насиље су један од највећих проблема јавног здравља у целом свету. Експерти за превенцију повреда препознају потребу за доследном применом политике и програма и за сталним активностима на промоцији безбедности и превенцији повреда.

Главна тема 23. Међународне конференције безбедних заједница: Безбедне заједнице су суштинска потреба савременог друштва, јесте трагање за новим идејама и искуствима за решавање актуелних проблема безбедности у заједницама како би свет учинили сигурнијим и лепшим местом за живот.

23. Међународна конференција безбедних заједница ће окупити водеће светске експерте за безбедне заједнице, истраживаче, практичаре, креаторе политика и ауторитете свих специјалности и струка који се баве промоцијом безбедности у заједници и превенцијом повреда, са циљем да се разговара и дискутује о безбедности, и да се размене информације и искуства у тој области.

Поносни домаћин 23. Међународне конференције безбедних заједница је Национални центар за превенцију повреда и промоцију безбедности из Новог Сада заједно са партнерима и колегама из Србије, Европе, Европске мреже безбедних заједница и Интернационалне мреже безбедних заједнице. Међународна конференција безбедних заједница се одржава сваке друге године. Предходна конференција одржана је у Нану на Тајланду 2015.

 

The 23rd International Safe Communities Conference, October, 10-12, 2017 Novi Sad, Serbia