Crveni krst Vojvodine

23. Međunarodna konferencija bezbednih zajednica

Partnerstvo Crvenog krsta Vojvodine i 23. Međunarodne konferencije bezbednih zajednica.

Povrede i nasilje su jedan od najvećih problema javnog zdravlja u celom svetu. Eksperti za prevenciju povreda prepoznaju potrebu za doslednom primenom politike i programa i za stalnim aktivnostima na promociji bezbednosti i prevenciji povreda.

Glavna tema 23. Međunarodne konferencije bezbednih zajednica: Bezbedne zajednice su suštinska potreba savremenog društva, jeste traganje za novim idejama i iskustvima za rešavanje aktuelnih problema bezbednosti u zajednicama kako bi svet učinili sigurnijim i lepšim mestom za život.

23. Međunarodna konferencija bezbednih zajednica će okupiti vodeće svetske eksperte za bezbedne zajednice, istraživače, praktičare, kreatore politika i autoritete svih specijalnosti i struka koji se bave promocijom bezbednosti u zajednici i prevencijom povreda, sa ciljem da se razgovara i diskutuje o bezbednosti, i da se razmene informacije i iskustva u toj oblasti.

Ponosni domaćin 23. Međunarodne konferencije bezbednih zajednica je Nacionalni centar za prevenciju povreda i promociju bezbednosti iz Novog Sada zajedno sa partnerima i kolegama iz Srbije, Evrope, Evropske mreže bezbednih zajednica i Internacionalne mreže bezbednih zajednice. Međunarodna konferencija bezbednih zajednica se održava svake druge godine. Predhodna konferencija održana je u Nanu na Tajlandu 2015.

The 23rd International Safe Communities Conference, October, 10-12, 2017 Novi Sad, Serbia