Crveni krst Vojvodine

Građani Novog Sada donirali preko šest tona garderobe u Empty Shop-u

Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj radnji unutar šoping centra Promenada koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde su građani Novog Sada i Vojvodine mogli donirati svoju korišćenu garderobu i obuću, prikupljeno je čak 6.5 tona garderobe koja će u narednom periodu biti podeljena ljudima u stanju potrebe.

Polovina prikupljene garderobe je već podeljena lokalnim organizacijama Crvenog krsta u Irigu, Novom Kneževcu, Čoki, Srbobranu, Vrbasu, Šidu, Adi i Novom Bečeju. U narednom periodu ostatak prikupljene garderobe će biti predat organizacijama u Novoj Crnji, Žitistu, Pećincima, Senti, Žabalju, Bečeju, ali takođe i Domu za duševno bolesne osobe u Starom Lecu, opština Plandište.

Crveni krst Vojvodine je izuzetno zadovoljan celom humanitarnom pričom koju je pokrenuo i ostvario The Empty Shop u Promenadi. Akcija je izazvala veliku pažnju stanovništva, a volonteri i saradnici u Promenadi su se potrudili da garderoba bude u najboljem redu prihvaćena, složena i razvrstana. Saradnici Crvenog krsta Vojvodine su organizovali distribuciju od šoping centra Promenada do svog Distributivnog centra, i dalje do krajnjih korisnika širom Vojvodine.

Zahvaljujemo se šoping centru Promenada i nadamo se i dalje dobrim humanitarnim pričama za naše građane, pogotovo decu. U svakoj sabirnoj akciji Crveni krst prednost daje najmlađima.

U susret praznicima zajedno mozemo ponovo uraditi uraditi puno!