Црвени крст Војводине

Помоћ Црвеног крста Војводине на завејаним путевима у Војводини

  1. јануар (петак)

 

У поподневним часовима успостављена координација са организацијама Црвеног крста дуж магистралних путева – дат налог да се обезбеде објекти Црвеног крста за евентуални прихват и припреме топли напици.

 

На молбу Црвеног крста Зрењанин у 16х, Црвени крст Војводине упућује два возила (комби и изнајмљена Лада Нива) са конзервисаном храном, готовим јелима и ћебадима.

 

Возила су се вратила у 19:30 сати

 

  1. фебруар (субота)

 

На позив Црвеног крста Србије, а по захтеву сектора за ванредне ситуације, Црвени крст Војводине у 12:30 упућује комби са готовим јелима, конзервама и ћебадима у правцу Бачке Тополе. Истовремено мобилишемо тим за ванредне ситуације који одлази на потез Фекетић – Бачка Топола, где се остаје до 02. фебруара (недеља) до 17 х  када су сва прихватилишта за привремени смештај у Бачкој Тополи испуњена.

 

Све време боравка чланови мобилног тима су били ангажовани на подели хране и чаја дуж аутопута и евакуацији путника у прихватилиште у Бачкој Тополи.

 

Напомена: Све време активности одржавана је добра комуникација са Црвеним крстом Суботице који је учествовао у збрињавању путника од границе до Суботице са немогућношћу да се Суботици упути помоћ, јер су сви прилази граду били затворени.