Црвени крст Војводине

Активности Црвеног крста Војводине у Недељи Црвеног крста

  • У складу са потписаним Протоколом о сарадњи између Основног јавног тужилаштва у Новом Саду и Црвеног крста Војводине, по одредби члана 236. Кривичног закона, обезбеђена су средства којима се финансирају пакети хране и хигијене за социјално најугроженију децу узраста од 7 до 14 година из 11 општина Јужно-бачког округа (Бач, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Беочин, Бечеј, Србобран, Сремски Карловци, Темерин, Тител, Врбас и Жабаљ) и града Новог Сада.

    Успешном сарадњом ове две Институције, поред већ устаљених пакета хране и хигијене, обезбеђено је летовање, социјално угроженој деци, у одмаралишту Црвеног крста у Баошићу, која никада до сада нису била на мору и којима ће ово бити незаборавно искуство.

    • Реализација традиционалне акције „Пакет за новорођену бебу“. Акција се реализује у сарадњи са организацијама Црвеног крста и 12 породилишта у покрајини. За акцију је Црвени крст припремио 500 пакета средствима Покрајинског секретаријата за здравство.
    • Дистрибуција и подела 400 пакета хране за социјално угрожену децу. Активност се реализује у 12 организација Црвеног  крста Јужно – бачког округа. Средства за реализацију обезбеђена су Протоколом о сарадњи са Основним јавним тужилаштвом у Новом Саду.
    • 15. маја у Дому Црвеног крста на Вршачком брегу, Црвени крст Војводине реализује Пројекат истраживања Међународног хуманитарног права под називом Раид црос. Пројекат се реализује по узору на Француски Црвени крст, а учесници су млади волонтери, чланови Омладинских клубова и теренских екипа Црвеног крста.

    Паралелно са наведеним активностима тече дистрибуција хране за 24 Народне кухиње у Војводини, као и припреме Покрајинског такмичења у пружању прве помоћи, које ће се одржати 25. и 26. маја у Руми.