Црвени крст Војводине

Act human. Make peace.

У оквиру билатералне сарадње Црвеног крста Војводине и Црвеног крста Горње Аустрије, у периоду од 20. до 22. септембра, у Аустрији је боравила група од 12 младих волонтера из 4 војвођанске организације Црвеног крста (Кикинда, Рума, Бачка Паланка и Ковин), у чијој пратњи је била Анђела Папић, самостални стручни сарадник за подмладак и омладину у Црвеном крсту Војводине.

 

Разлог посете било је учешће на манифестацији “Act human. Make peace.“, коју је Црвени крст Горње Аустрије организовао поводом Светског дана мира.

 

Манифестација, која је окупила око 400 деце и младих, реализована је 21. септембра у сајамском простору Велиос у граду Велс. Млади из организација Црвеног крста Горње Аустрије добили су задатак да на тему мира у свету и Црвеног крста осликају платна, која су на овој манифестацији спојена у једну велику заставу. Платно које су предали наши волонери, такође је припојено великој застави.

 

У току манифестације млади су имали прилике да учествују на више забавних полигона. Екипа Општинске организације Црвеног

представник Босне и Херцеговине на овогодишњем Европском такмичењу у пружању прве помоћи, била је такође позвана и на манифестацији су учествовали у пару са нашом екипом. Манифестација је завршена у вечерњим сатима поворком која је, уз упаљене бакље, прошетала центром града.

 

Представници Црвеног крста Војводине били су смештени у Дому Омладине Црвеног крста Горња Аустрија у Лицлбергу.