Црвени крст Војводине

Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања 2010

Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања је одржано 5 и 6 јуна на Летенки.

Црвени крст Војводине и ове године традиционално организује покрајинско такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања. За овогодишње такмичење пријавило се 32 организације Црвеног крста са укупно 55 екипа. Укључујући и оцењиваче, шминкере, маркиранте, водиче, курире овај догађај ће окупити око 1000 волонтера Црвеног крста. Овако велик број екипа захтева организовање такмичење у два дана како би путем селекције дошли до најбољих екипа које ће представљати Црвени крст Војводине на државном такмичењу.

У Суботу 5. јуна одржаће се квалификационо такмичење где ће се такмичити 22 екипе подмлатка и 16 екипа омладине. У Суботу ће и 40 најмлађих такмичара ревијално приказати своје знање са укупно 4 екипе полетараца. Екипа полетараца чине деца старости од 7 до 10 година.

У недељу 6. јуна такмичиће се 12 екипа подмлатка и 12 екипа омладине.

Такмичење се организује уз подршку Службе хитне медицинске помоћи Нови Сад, Службе хитне медицинске помоћи Суботица, Добрвољног ватрогасног друштва Петроварадин, Извиђачког одреда “Лукијан Мушицки” из Темерина,  и Планинарског друштва “Железничар” из Новог Сада