Crveni krst Vojvodine

Konkurs „Za zdraviji život bez cigareta“

Crveni krst Vojvodine je 18.01.2021. otvorio Konkurs „Za zdraviji život bez cigareta“ koji se odnosio na kreiranje slogana i loga protiv pušenja. Konkurs je bio otvoren do 28.02. i stiglo je ukupno 79 radova od volontera Organizacija Crvenog krsta u Vojvodini i učenika Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ u Novom Sadu. Učesnici su prema propozicijama konkursa trebali da osmisle što kreaitivniji logo i slogan za dve uzrasne grupe- od 9-14g. i od 15g.-pa na dalje. Pobedničke radove odredilo je 11 članova Komisije za Zdravstveno- preventivnu delatnost Upravnog odbora Crvenog krsta Vojvodine i saradnici iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine:
KATEGORIJA ZA UZRAST OD 9-14 g.:
1. Lara Findžanović ( SŠ “Bogdan Šuput” Novi Sad)- “Pušenje nije igra”
2. OTJ CK Pančevo-“Budi osvajač-ostavi upaljač”
3. Aleksandar Savić ( SŠ “Bogdan Šuput” Novi Sad)-“Ne moraš i ti”

KATEGORIJA ZA UZRAST OD 15g.-na dalje:
1.Natalija Polzović ( SŠ “Bogdan Šuput” Novi Sad)-“Ne počinji krug zavisnosti”
2.David Olah (CK Subotica) -“Bez cigareta se može, bez pluća ne”!
3. Nadežda Žižić ( SŠ “Bogdan Šuput” Novi Sad)- “Oslobodi se”!

Radovi koji su osvojili prva mesta nalaziće se na prednjoj strani edukativno-promotivnog materijala koji će Crveni krst Vojvodine dostaviti svim organizacijama Crvenog krsta u Vojvodini u toku aprila meseca. Na ovaj način imaćemo jedinstven promotivno-edukativni materijal koji će Organizacije Crvenog krsta u Vojvodini moći da koriste prilikom aktivnosti namenjenih prevenciji zavisnosti od pušenja. Tekst za materijal pripremili su saradnici iz Instituta za javno zdravlje Vojvodine.
Nagrade koje su osvojili pobednici su poklon kartice PLANETA SPORTA (koje se mogu koristiti u svim njihovim prodajnim objektima širom Srbije i važe godinu dana).
Uručenje nagrada i diploma pobednicima biće održano 7.aprila u prostorijama Crvenog krsta Vojvodine u 11 časova. Tada će biti otvorena i izložba svih radova koja će trajati do 14.aprila.
Svi učesnici Konkursa dobiće zahvalnice Crvenog krsta Vojvodine za uložen veliki trud i pokazanu motivaciju da kroz svoje veštine pomognu u zajedničkoj borbi protiv ovog velikog zdravstvenog problema u našem društvu.

1 5 4 3 2.mesto-OTJ CK Pančevo 2