Црвени крст Војводине

Конкурс „За здравији живот без цигарета“

Црвени крст Војводине је 18.01.2021. отворио Конкурс „За здравији живот без цигарета“ који се односио на креирање слогана и лога против пушења. Конкурс је био отворен до 28.02. и стигло је укупно 79 радова од волонтера Организација Црвеног крста у Војводини и ученика Школе за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду. Учесници су према пропозицијама конкурса требали да осмисле што креаитивнији лого и слоган за две узрасне групе- од 9-14г. и од 15г.-па на даље. Победничке радове одредило је 11 чланова Комисије за Здравствено- превентивну делатност Управног одбора Црвеног крста Војводине и сарадници из Института за јавно здравље Војводине:
КАТЕГОРИЈА ЗА УЗРАСТ ОД 9-14 г.:
1. Лара Финџановић ( СШ “Богдан Шупут” Нови Сад)- “Пушење није игра”
2. ОТЈ ЦК Панчево-“Буди освајач-остави упаљач”
3. Александар Савић ( СШ “Богдан Шупут” Нови Сад)-“Не мораш и ти”

КАТЕГОРИЈА ЗА УЗРАСТ ОД 15г.-на даље:
1.Наталија Ползовић ( СШ “Богдан Шупут” Нови Сад)-“Не почињи круг зависности”
2.Давид Олах (ЦК Суботица) -“Без цигарета се може, без плућа не”!
3. Надежда Жижић ( СШ “Богдан Шупут” Нови Сад)- “Ослободи се”!

Радови који су освојили прва места налазиће се на предњој страни едукативно-промотивног материјала који ће Црвени крст Војводине доставити свим организацијама Црвеног крста у Војводини у току априла месеца. На овај начин имаћемо јединствен промотивно-едукативни материјал који ће Организације Црвеног крста у Војводини моћи да користе приликом активности намењених превенцији зависности од пушења. Текст за материјал припремили су сарадници из Института за јавно здравље Војводине.
Награде које су освојили победници су поклон картице ПЛАНЕТА СПОРТА (које се могу користити у свим њиховим продајним објектима широм Србије и важе годину дана).
Уручење награда и диплома победницима биће одржано 7.априла у просторијама Црвеног крста Војводине у 11 часова. Тада ће бити отворена и изложба свих радова која ће трајати до 14.априла.
Сви учесници Конкурса добиће захвалнице Црвеног крста Војводине за уложен велики труд и показану мотивацију да кроз своје вештине помогну у заједничкој борби против овог великог здравственог проблема у нашем друштву.

1 5 4 3 2.mesto-OTJ CK Pančevo 2