Црвени крст Војводине

Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи-Кикинда 2023.

У прелепом амбијенту градског трга у Кикинди, Црвени крст Војводине реализовао је Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи и реалистичком приказу повреда, обољења и стања на којем су учествовале 23 организације Црвеног крста са територије АП Војводине са укупно 46 екипа у категорији подмлатка, омладине, реалистичког приказа повреда, стања и обољења и 2 екипе најмлађих волонтера организације Црвеног крста у категорији петлића. У ревијалном делу придружила нам се победничка екипа прве помоћи Црвеног крижа Федерације БиХ из Новог Сарајева. Велику захвалност дугујемо и корисницима Центра за пружање услуга социјалне заштите “Наша кућа” који су демонстрирали основне мере и поступке у пружању прве помоћи.

У суботу, 27. маја, одржане су квалификације за Покрајинско такмичење са 15 екипа у обе категорије са кога су се по три прво пласиране екипе квалификовале за такмичење наредног дана:

Омладина: Вршац, Оџаци, Инђија

Подмладак: Сремски Карловци, Бачки Петровац, Ириг

Истог дана реализовано је такмичење у реалистичком приказу повреда, стања и обољења на којем је учествовало 11 екипа где су првопласиране екипе оствариле пласман на Државно такмичење:

  1. Панчево
  2. Нови Сад
  3. Сомбор
  4. Рума

У недељу. 28. маја на градском тргу одржано је Покрајинско такмичење у пружању прве помоћи на којем је учествовало 24 екипе у обе категорије. Представници Црвеног крста Војводине на Државном такмичењу у првој помоћи су:

У категорији омладине:

  1. Нови Сад
  2. Суботица
  3. Рума
  4. Зрењанин

У категорији подмлатка

  1. Сремска Митровица
  2. Нови Сад
  3. Сомбор
  4. Суботица

Честитамо свим екипама на учешћу и желимо пуно успеха екипама на такмичењу које организује Црвени крст Србије.

Велику захвалност дугујемо свим волонтерима који су допринели успешној реализацији такмичења. Ви сте СНАГА организације Црвеног крста!