Црвени крст Војводине

Стручни скуп о сарадњи државних институција и Црвеног крста

У Скупштини АП Војводине одржан је стручни скуп под називом „Организација Црвеног крста у помоћној улози надлежним државним органима у хуманитарној области“, а у организацији покрајинског парламента и Црвеног крста Војводине.

Стручни скуп био је намењен првенствено представницима локалних самоуправа, градоначелницима, председницима општина, начелницима и њиховим сарадницима који прате рад Црвеног крста и њихове активности.

Отварајући скуп, председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор истакао је да је ова организација за својих 140 година постојања постала симбол солидарности и хуманости, да је њена улога у свакодневном животу велика, али да се такође сусреће са низом проблема, највише у вези са својим позицијама на локалном нивоу, што је генерална појава свуда, не само у Србији.

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић истакао је да бити хуман и спреман на помоћ у свакој ситуацији 140 година представља велики гест, али и подстицај за друге појединце и институције да се воде истим вредностима.

Рад Црвеног крста Србије и Црвеног крста Војводине представили су потпредседница Црвеног крста Србије Сињка Сомер, председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина, о програмским активностима Црвеног крста говорила је секретар Црвеног крста Војводине Лидија Риц-Рихтер, док је финансијски аспект Закона о Црвеном крсту Србије представила генерални секретар Црвеног крста Србије Весна Миленовић