Црвени крст Војводине

Пружи наду

Светски дан борбе против трговине људима обележава се по први пут ове године 30. јула под слоганом „Пружи наду“. Према званичним информацијама НВО Атина од 2000.-2013.г идентификовано је 739 жртава трговине људима у Србији. По анализи Црвеног крста Србије око 60.000 људи је изложено повећаном ризику од врбовања и трафикинга и то најчешће:

-млади до 18 година

-корисници социјалних услуга и народних кухиња

-напуштена деца

-избеглице

Веома је важно да се Организације Црвеног крста активно укључе у промовисање и заштиту људских права и да својим активностима утичу на подизање свести грађана да је трговина људима тешко кривично дело и озбиљан друштвени проблем, јер угрожава право на живот, на слободу и избор кретања.

Позивамо све волонтере Организација Црвеног крста, а посебно оне који су прошли обуку за вршњачке едукаторе и тренере из програма превенције трговине љидима, да у својим срединама обележе Светски дан борбе против трговине људима и да се придруже кампањи „Плаво срце“ Канцеларије Уједињених нација за борбу против дроге и криминала (УНОДЦ).

Покажите своју подршку жртвама трговине људима тако што ћете фотографисати облик срца направљен рукама, и на тај начин симболисати вашу љубав, бригу и подршку жртвама трговине људима у свету. Охрабрите И друге да на исти начин искажу солидарност И пруже наду жртвама трговине људима. Поставите ваше фотографије на фб страницу Црвеног крста Војводине и на страницу кампање Плаво срце.

 

10509529_764333186922512_144016266087115145_n copy